Winne Lievens
White Shadows
20.01.19—01.03.19

Winne Lievens’ foto’s observeren de mens, zijn activiteiten en zijn habitat met rake blik. In een wisselwerking tussen verhulling en suggestie roepen ze stuk voor stuk een eigen universum op. 

Voor Arrière-pensée maakte Winne Lievens een persoonlijke tentoonstelling die draait rond de herinneringen van haar grootmoeder aan haar tijd in Belgisch-Congo. De foto’s tonen de blik van de kleindochter en fotografe op een verleden dat zij vooral kent door verhalen en beelden. Nieuw werk wordt afgewisseld met archieffoto’s en objecten. De tentoonstelling creëert zo een beeld van een beeld, of een herinnering in de herinnering aan een koloniaal verleden.

http://winnelievens.be


Lisa Wilkens
The river flowed down the waterfall
without bringing any profit
30.11.18—21.12.18

Lisa Wilkens is geboren in Berlijn en opgeleid tot wetenschappelijk illustrator. Haar werk neemt verschillende vormen aan, van minutieuze inkttekeningen tot spontane sculpturen uit padoek. Vanuit een grote nieuwsgierigheid naar geschiedenis werpt Wilkens vragen op over onze tijd, die ze versleutelt in een heel eigen, pseudonostalgische vormentaal. 

Voor Arrière-pensée maakte Lisa Wilkens een selectie uit recent werk en een nieuwe serie tekeningen.

http://www.lisawilkens.com


Sanne De Wolf
Morning Call
02.11.18—23.11.18

Sanne De Wolf woont en werkt in Antwerpen. Vanuit een fascinatie voor teken- en taalsystemen maakt ze kunst met een conceptuele inslag in heel diverse materialen, zoals porselein, gips, papier en textiel, maar ook performances en video's. De Wolfs werken zijn uiterst subtiel, vaak fragiel en dragen een onmiskenbare poëtische spanning in zich. Verbinding staat centraal in haar oeuvre, zowel sociaal, geografisch, cultureel als historisch. Hoewel engagement een essentieel fundament is van haar werk, is het zelden expliciet.

In Arrière-pensée toonde De Wolf een selectie van recente werken. Vele hiervan ontstonden tijdens en na residenties in Iran en Libanon.

https://www.sannedewolf.com/